Кудрицький - про захист від ударів РФ: Треба будувати сотні маленьких електростанцій

Кудрицький - про захист від ударів РФ: Треба будувати сотні маленьких електростанцій

Укрінформ
Єдиним шляхом убезпечення енергосистеми від тяжких наслідків атак росіян є розосередження виробництва електроенергії по всій території України - треба будувати сотні маленьких електростанцій.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час пресконференції у Медіацентрі Україна -Укрінформ.

"Зосередження генерації на декількох майданчиках - це те, що призводить до серйозних проблем при масованих ворожих обстрілах. Ми, як оператор енергосистеми, розуміємо, що єдиний сталий шлях до убезпечення енергосистеми від такого масованого терору полягає у децентралізації генеруючих потужностей", - сказав Кудрицький.

За його словами, необхідно побудувати сотні маленьких електростанцій, які будуть більш стійкими до масованих атак саме через свою розосередженість. Відповідно, атаки не призведуть до таких тяжких, як нині, наслідків для енергосистеми.

Читайте також: Росіяни вперше прицільно вдарили по сонячній електростанції у тилу - Укренерго

"На сьогодні в Україні вже будуються сонячні й вітрові електростанції - без "зеленого" тарифу, на основі прогнозів інвесторів щодо окупності інвестицій. Додатково до них нам також потрібні технології для балансування", - зазначив очільник Укренерго.

За розрахунками компанії, енергосистемі потрібна нова теплова генерація - але не вугільна, а така, що працюватиме на відходах деревообробної промисловості, аграрного сектору тощо. Крім того, енергосистема потребує газових пікерів (невеликі високоманеврені електростанції, що працюють на газі) та систем накопичення електроенергії.

Читайте також: Кудрицький каже, що атаки на енергооб'єкти відрізняються від минулорічних інтенсивністю

Географічно така генерація має бути роззосереджена по всій території держави.

Як повідомлялося, раніше Кудрицький зазначав, що для розбудови децентралізованої генерації потрібно вирішити проблему боргів на ринку електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-