Кудрицький каже, що атаки на енергооб'єкти відрізняються від минулорічних інтенсивністю

Кудрицький каже, що атаки на енергооб'єкти відрізняються від минулорічних інтенсивністю

Укрінформ
Порівняно з минулою серією масованих ударів по енергосистемі росіяни наростили інтенсивність атак на об'єкти енергетики.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Зросла інтенсивність обстрілів. Минулого опалювального сезону ми спостерігали одну масовану атаку за один-два тижні - і це була або ракетна, або "шахедна" атака. Зараз це серія, практично безперервна", - сказав Кудрицький.

За його словами, за неповні півтори декади з відновлення масованих атак кількість дронів, якими росіяни намагалися уразити енергосистему, вже зрівнялася із кількістю дронів, що ворог випустив за весь опалювальний сезон 2022/2023.

Читайте також: США готові допомагати у відновленні енергосектору України - посол

Кудрицький зазначив, що на сьогодні пошкоджена значна кількість теплових та гідроелектростанцій, що негативно впливає на енергосистему з погляду її балансування.

Очільник Укренерго наголосив, що енергетики працюють над відновленням енергооб'єктів безперервно. "Навіть там, де обмежень електроспоживання немає, ми все-одно намагаємося відновити якомога більше обладнання, щоб збільшити надійність і стійкість цих регіонів до можливих майбутніх атак ворога", - сказав Кудрицький.

Він повідомив, що Укренерго прораховує всі можливі сценарії проходження наступного опалювального сезону. Зокрема, обговорюється, як можна пройти його якомога збалансованіше та з найменшими ризиками.

Читайте також: ЗАЕС на межі блекауту: через обстріли станція залишилася на одній лінії живлення

Як повідомлялося, із 22 березня Росія поновила масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Через ракетні та дронові удари постраждали теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-