ЗАЕС на межі блекауту: через обстріли станція залишилася на одній лінії живлення

ЗАЕС на межі блекауту: через обстріли станція залишилася на одній лінії живлення

Укрінформ
Внаслідок російського обстрілу вранці 4 квітня відключилася одна із ліній, яка забезпечує зовнішнє енергопостачання на Запорізькій атомній електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Сьогодні, 04 квітня 2024 року, о 10:06 внаслідок російських обстрілів, відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-330кВ «Запорізька ТЕС — Феросплавна», через яку тимчасово окупована Запорізька АЕС отримувала живлення від української енергосистеми задля забезпечення власних потреб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі, роботу якої нещодавно було відновлено силами українських енергетиків.

"Це вчергове загрожує настанням аварійної ситуації на тимчасово окупованій ЗАЕС, адже в разі відключення цієї - останньої - лінії звʼязку з вітчизняною енергомережею станція опиниться на межі чергового блекауту, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції", - наголошують в Енергоатомі.

Компанія наполягає на негайній передачі станції під повний контроль України.

Читайте також: Росіяни не дають МАГАТЕ доступу для перевірки інформації про військову техніку на ЗАЕС

Як повідомлялося, через ракетну атаку у ніч на 22 березня Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення. Ремонтні бригади НЕК "Укренерго" відновили пошкоджену лінію у той же день.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-