«Промисловий пул» на ₴294 мільйона: Фонд гарантування продасть активи чотирьох банків

«Промисловий пул» на ₴294 мільйона: Фонд гарантування продасть активи чотирьох банків

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж пул активів банків за КВЕД "Переробна промисловість", які раніше вже виставлялися на торги; аукціон у системі Prozorro.Продажі відбудеться 1 квітня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО, передає Укрінформ.

Зазначається, що до складу на торги лоту увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами та дебіторська заборгованість суб’єктів господарювання, що перебувають на балансі МР Банку, Мегабанку, Промінвестбанку та Банку «Січ».

У пресслужбі наголосили, що спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржника (переробна промисловість). Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами перевищує 3,2 млрд грн.

Читайте також: Фонд гарантування виставляє на продаж активи банків-банкрутів на понад ₴1 мільярд

У забезпечення зобов’язань перед банками оформлено, зокрема, житловий будинок з надвірними будівлями загальною площею 45,8 кв. м в смт Золотий Потік Тернопільської області, а також комерційна нерухомість (нежитлові будівлі та споруди в Сумах, містах Глухів та Конотоп Сумської області, Покров Дніпропетровської області та Дружківка Донецької області).

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, а частина активів торгувалася у складі пулів, сформованих за галузевою ознакою, але так і не були реалізовані.

Початкова ціна лоту – 294,1 млн грн.

Читайте також: Банки видали кредитів за держгарантіями на портфельній основі на ₴105,4 мільярда

З детальним переліком об'єктів можна ознайомитись на сайті Фонду гарантування.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім Російської Федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Як повідомлялось, за перший місяць 2024 року сума надходження коштів до банків в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб становила понад 261,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-