У трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею скупчилися близько 1100 вантажівок

У трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею скупчилися близько 1100 вантажівок

Укрінформ
На кордоні з Польщею на трьох заблокованих пунктах пропуску в черзі стоять 1100 вантажівок, ще близько 1100 вантажних авто очікують перед пунктом пропуску «Медика – Шегині».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Найбільш складна ситуація на кордоні з Польщею. Там продовжується блокування трьох напрямків - Ягодин, Рава-Руська, Краківець. На території Польщі станом на ранок на цих трьох напрямках сукупно очікує в чергах 1100 вантажівок. Найбільше - навпроти пункту пропуску Рава-Руська», - сказав Демченко.

На нещодавно розблокованому польськими перевізниками пункту пропуску «Медика – Шегині», за словами Демченка, рух інтенсивний, показники перетину кордону такі самі, які до блокування. Водночас, як додав речник ДПСУ, тут також є черга в бік України, загалом 1100 вантажівок.

Читайте також: У чергах на кордоні з Україною стоять близько 3 тисяч вантажівок

Щодо пункту пропуску «Порубне-Сірет» на кордоні з Румунією, яке 13 січня заблокували румунські фермери, то Демченко зазначив, що блокування там тривало близько 6 годин.

«На загальну кількість пропущених транспортних засобів на добу на цьому напрямку в кількісному відношенні не змінилося. Рух триває. Сподіваємося, що такі дії не поновляться», - сказав Демченко.

Також, як додав речник ДПСУ, останніми днями спостерігається збільшення черг на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною. Зокрема, на напрямку пункту пропуску «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною в бік України стоїть черга із 450 вантажівок, 650 вантажівок на території Угорщини в бік України.

Читайте також: Пріцкер на зустрічі з главою МЗС Польщі порушила питання блокади кордону з Україною

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин» Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Із 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску «Медика – Шегині».

Фото ілюстративне: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-