Пріцкер на зустрічі з главою МЗС Польщі порушила питання блокади кордону з Україною

Пріцкер на зустрічі з главою МЗС Польщі порушила питання блокади кордону з Україною

Укрінформ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський зустрівся у Варшаві зі cпецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС Польщі.

На зустрічі Пріцкер високо оцінила військову та політичну підтримку України з боку Польщі, у тому силі допомогу біженцям.

Своєю чергою Сікорський підкреслив ключове значення американської військової підтримки для України у боротьбі з російським агресором, нагадавши водночас про безпрецедентний масштаб військової та економічної допомоги з боку ЄС.

“Співрозмовники погодилися, що в інтересах західних країн не лише збереження військової та фінансової допомоги Україні на нинішньому рівні, а й прагнення до її збільшення”, - йдеться в повідомленні.

У контексті проблеми блокування кордону та інтересу американської сторони Сікорський розповів про свій нещодавній візит до Києва, у якому брали участь представники міністерств інфраструктури та сільського господарства РП. Він підкреслив, що проблеми у відносинах між Україною та Польщею вирішуються “завдяки постійному політичному та експертному діалогу, який веде польська влада”.

Сторони також відзначили, що дії та ініціативи міжнародних партнерів, насамперед G7 і ЄС, залишаються надзвичайно важливими в процесі економічної підтримки та відбудови України. Сікорський нагадав, що Польща, як один із провідних донорів України, залишається активною і в багатосторонніх форматах допомоги Києву, та підкреслив, що відбудова України й перспектива її членства в ЄС тісно пов’язані.

Читайте також: Пріцкер обговорить з Дудою і Сікорським підтримку України - Держдеп

“Зусилля, вкладені у відбудову країни, мають допомогти Києву якісно й результативно виконати завдання, які випливають з процесу вступу. Польща готова поділитися своїм досвідом у цій сфері”, - запевнив Сікорський.

Як повідомлялося, 6 листопада 2023 року польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною у пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне».

23 листопада до них зі своїми вимогами приєднались аграрії у пункті пропуску «Медика - Шегині». На період Різдвяних свят, з 24 грудня до 4 січня, вони призупиняли блокаду кордону. З 6 січня рух вантажівок дорогою до пункту пропуску «Медика – Шегині» було відновлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-