У чергах на кордоні з Україною стоять близько 3 тисяч вантажівок

У чергах на кордоні з Україною стоять близько 3 тисяч вантажівок

Укрінформ
На кордоні України та Польщі загалом у чергах стоять понад 2 тисячі вантажівок, на інших ділянках кордону - близько тисячі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська-Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ». За інформацією польських прикордонників станом на ранок 850 вантажівок перебувають в чергах на цих трьох напрямках в бік України", - повідомив він.

Демченко нагадав, що 6 січня близько 21-ї години був розблокований рух на напрямку пункту пропуску "Шегині – Медика", але черги ще залишаються – станом на ранок сьогодні 1 200 вантажівок.

На інших ділянках кордону рух для вантажівок не блокується. Черга зберігається на території Словаччини в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород». Станом на ранок сьогодні близько 450 вантажівок. Також черга з вантажівок на території Угорщини на напрямку пункту пропуску «Тиса» - 500 вантажівок, сказав речник.

Читайте також: Порти Румунії, залучені до експорту з України, отримають €126 мільйонів - рішення Єврокомісії

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

З 6 січня у Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску "Медика – Шегині".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-