Питання заблокованого кордону України вирішується в юридичний спосіб - експерт

Питання заблокованого кордону України вирішується в юридичний спосіб - експерт

Укрінформ
Асоціація міжнародних автоперевізників працює з юристами задля того, щоб вирішити питання блокування польськими страйкарями українського кордону.

Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Сподіваюсь звісно, що міністри (віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр інфраструктури Польщі Даріуш Климчак - авт.) домовляться... У нас єдиний варіант - юристи продовжують працювати над тим, щоб в юридичний спосіб розблокувати кордон, як нам це вже вдалося минулого тижня", - сказав Балін.

Він зазначив, що наразі заблокованими залишаються пункти пропуску на українсько-польському кордоні. Натомість пункти пропуску на кордоні України зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією працюють повноцінно.

За словами віцепрезидента асоціації, українські перевізники мають готуватися до того, щоб перелаштовувати свої логістичні маршрути через інші країни, адже українсько-польський кордон може бути заблокованим надовго.

Читайте також: У пунктах пропуску на кордоні з Польщею та Словаччиною модернізують освітлення

Як повідомляв Укрінформ, польські перевізники, яким Окружний суд у Любліні дозволив відновити блокаду кордону в Дорогуську, в понеділок повернулися з протестом на кордон. До блокади приєднуються також польські аграрії, які висувають свої вимоги. Серед них - заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-