У пунктах пропуску на кордоні з Польщею та Словаччиною модернізують освітлення

У пунктах пропуску на кордоні з Польщею та Словаччиною модернізують освітлення

Фото
Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України розпочало модернізацію систем освітлення ключових пунктів пропуску на кордоні з Польщею та Словаччиною за проєктом "Економічна підтримка України" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Агенства відновлення.

“На ключових пунктах пропуску на кордоні з Польщею та Словаччиною завдяки Проєкту USAID "Економічна підтримка України" розпочали модернізацію систем освітлення. Це важливо для покращення логістики з країнами-партнерами, зокрема для забезпечення безперебійного потоку вантажів з України, в тому числі експорту зерна”, - ідеться у повідомленні.

Два пропускні пункти, на яких зараз ведуться роботи, входять до переліку дев’яти пунктів перетину, де Проєкт USAID проведе швидку модернізацію.

Читайте також: Суд в Любліні відхилив рішення війта Дорогуська про скасування блокади кордону з Україною

На пропускних пунктах планують встановити 479 світлодіодних світильників. Робити триватимуть протягом грудня та початку січня.

«Модернізація пунктів перетину кордону - важлива складова посилення експортно-логістичної інфраструктури загалом. Особливо важливими для нас є саме пункти на кордоні з Польщею та Словаччиною. Нові системи освітлення покращать роботу пунктів і суттєво допоможуть безперебійному руху через них», - заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Як повідомлялося, у 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту «Економічна підтримка України» виділить 115 млн доларів на підтримку Агентства відновлення, Укрзалізниці та Державної митної служби для модернізації пунктів перетину кордону.

Фото: restoration.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-