Польські перевізники знову блокуватимуть Дорогуськ, до протесту долучаться фермери

Польські перевізники знову блокуватимуть Дорогуськ, до протесту долучаться фермери

Укрінформ
Польські перевізники, яким Окружний суд у Любліні дозволив відновити блокаду кордону в Дорогуську, в понеділок повертаються з протестом на кордоні. До блокади кордону в цьому місці до них приєднуються також польські аграрії, які висувають свої вимоги.

Про це повідомив у Фейсбуці один з організаторів протесту, політик націоналістичної "Конфедерації" Рафал Меклер, передає Укрінформ.

"У понеділок в Дорогуську стартує нова блокада кордону, яку раніше заборонив війт. До нас приєднуються аграрії з організації "Об’єднане село", – повідомив Меклер.

Як зазначається, протест, до якого долучаться аграрії, розпочинається о 14:30 за київським часом.

Серед вимог польських аграріїв, які приєднуються до протесту, – заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Як повідомлялося, минулої п’ятниці Окружний суд в Любліні скасував рішення війта Дорогуська про заборону блокади польськими перевізниками дороги поблизу польсько-українського кордону.

Війт прикордонного Дорогуська Войцєх Сава 11 грудня заборонив протестувальникам блокувати дорогу, а їхнє нове подання 14 грудня про відновлення блокади руху вантажівок поблизу пункту пропуску "Дорогуськ-Ягодин" відхилив. Наступного дня суд в Любліні розглянув апеляцію польських перевізників на рішення війта.

Новий міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак минулого тижня зустрівся з польськими протестувальниками в Любліні. Після цієї зустрічі міністр зазначив, що він діятиме за принципом поваги до угоди між ЄС та Україною, бажання допомогти Україні, але і з бажанням врахувати інтереси польських підприємців. За його словами, найближчим часом він планує зустрітися з колегами з України, а також інших країн, які межують з Україною, зокрема Словаччини й Угорщини.

Після зустрічі з міністром протестувальники заявили, що хоч розмова була конструктивною, вони не мають наміру переривати протест, поки не буде знайдено прийнятного для них рішення.

Читайте також: На кордоні з Польщею найбільші черги - понад 2 тисячі вантажівок

Польські перевізники 6 листопада розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску "Медика – Шегині" поблизу Перемишля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-