Україна досягла значного прогресу в реформуванні енергетичної сфери - представниця Єврокомісії

Україна досягла значного прогресу в реформуванні енергетичної сфери - представниця Єврокомісії

Укрінформ
Україна досягла значного прогресу в реформуванні свого енергетичного сектору, особливо ринку електроенергії.

Про це заявила заступниця генерального директора Генерального директорату з енергетики Європейської комісії Мехтільд Версдорфер під час пресконференції у Відні за результатами Ради міністрів Енергетичного співтовариства, передає Укрінформ.

"Попри ситуацію війни, яка, очевидно, є надзвичайно, надзвичайно складною, у реформуванні ринку електроенергії Україна також зробила багато, багато позитивних кроків. Ми також спостерігаємо за реформою газового ринку. Тут також досягнуто значного прогресу. Отже, я думаю, що в цілому Україна, незважаючи на війну, зробила дуже хорошу роботу. Є ще багато того, що потрібно зробити, і ми повинні уважно стежити за цим. Але в цілому, це – дуже хороший прогрес", - сказала Версдорфер, коментуючи на прохання кореспондента агентства українські реформи в енергетичному секторі.

Читайте також: Фонд енергетичної підтримки України зібрав вже понад €400 мільйонів

Версдорфер вказала на те, що вона є також співголовою робочої групи високого рівня з питань реформи ринку, яку очолює разом із заступником міністра енергетики України Ярославом Демченком. За її словами, під час нещодавньої зустрічі з ним було наголошено на тому, що "Україна є однією з найкращих, коли мова йде про реформи ринку електроенергії".

За словами Версдорфер, під час засідання Ради міністрів Енергетичної спільноти було обговорено також підтримку, яку потребує Україна. "І це є важливим пріоритетом для Європейської Комісії, а також для Енергетичної спільноти", - додала вона.

Читайте також: Пів сотні міжнародних юридичних фірм хочуть допомогти Україні покарати РФ за зруйновану енергетику

Як повідомлялося, 14-15 грудня у Брюсселі проходить зустріч глав держав та урядів країн ЄС. Лідери країн-членів Євросоюзу вирішили розпочати переговори про вступ України та Молдови в блок. Вони також мають розглянути виділення 50 мільярдів євро в бюджеті ЄС на 2024-2027 роки для створення так званого Українського фонду, що дасть змогу забезпечити країні фінансову стабільність в умовах війни та допоможе у відновленні.

Фото: Georges Boulougouris

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-