Пів сотні міжнародних юридичних фірм хочуть допомогти Україні покарати РФ за зруйновану енергетику

Пів сотні міжнародних юридичних фірм хочуть допомогти Україні покарати РФ за зруйновану енергетику

Укрінформ
Секретаріат Енергетичного співтовариства співпрацює з понад 50 міжнародними юридичними фірмами, які зараз пропонують українським компаніям підтримку з метою притягнення Росії до відповідальності за знищення та пошкодження об’єктів енергетичного сектора України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив директор Секретаріату Енергетичного співтовариства Артур Лорковський під час пресконференції у Відні у четвер за результатами Ради міністрів Енергетичного співтовариства.

"Ще один елемент (підтримки України з боку Секретаріату Енергетичного співтовариства – ред.) – це підтримка притягнення Росії до відповідальності. Ми розпочали співпрацю з більш ніж 50 міжнародними юридичними фірмами, і зараз вони пропонують підтримку українським компаніям на безоплатній основі (Pro Bono)", - сказав він.

За словами Лорковського, ці компанії хочуть подати позови про відшкодування збитків, завданих російською армією.

Читайте також: Фонд енергетичної підтримки України зібрав вже понад €400 мільйонів

"І у нас є три компанії в Україні, з якими ми співпрацюємо в цьому напрямку. Це "Укренерго" (український оператор системи передачі електроенергії), "Укргідроенерго" (найбільша компанія, що відповідає за гідроелектростанцію) та "Енергоатом" (найбільша державна компанія, що експлуатує атомні електростанції в Україні). Ми співпрацюємо з цими компаніями, визначаємо їхні потреби", - повідомив директор Секретаріату Енергетичного співтовариства.

Як повідомлялося, раніше у грудні секретаріат Енергетичного співтовариства повідомив, що Укренерго обрав міжнародну юридичну фірму K&L Gates для розробки судової та арбітражної стратегії високого рівня з метою отримання компенсації за шкоду, заподіяну інфраструктурі, активам та діяльності Укренерго у результаті російської агресії. Команді K&L Gates допомагатиме професор Честер Браун з Палати суду Ессекса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-