На польсько-українському кордоні у чергах - близько 3500 вантажівок

На польсько-українському кордоні у чергах - близько 3500 вантажівок

Укрінформ
На польсько-українському кордоні перебуває близько 3500 вантажівок, триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Ситуація практично незмінна на кордоні з Польщею. Блокуються чотири напрямки: "Рава-Руська - Гребене", "Ягодин - Дорогуськ", "Шегині - Медика" та "Краківець - Корчова". Станом на ранок, за інформацією польських колег, у чергах у бік України перебуває майже 3500 вантажних автомобілів", - розповів Демченко.

За його словами, найбільше вантажівок стоїть навпроти пункту пропуску "Шегині" - 1200 і навпроти пункту пропуску "Ягодин" - 900.

Читайте також: Угорські перевізники готові блокувати пункт пропуску «Захонь - Чоп»

"Протягом доби певний рух вантажних транспортних засобів відбувається як на в'їзд в Україну, так і на виїзд, але, звісно, тієї динаміки руху, як це було до 6 листопада немає", - зазначив Демченко

Що стосується словацько-українського кордону, то там, за словами речника ДПСУ, рух триває, але станом на ранок на в'їзд в Україну очікує близько 500 вантажівок.

"Треба розуміти, що збільшення кількості вантажівок на цьому напрямку в бік України зумовлене тим, що блокується кордон з Польщею. До 6 листопада на цьому напрямку ми не фіксували черг вантажних транспортних засобів, які б очікували на перетин кордону", - пояснив Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Читайте також: Польський депутат спрогнозував зміни у політиці нового уряду щодо України

23 листопада польські аграрії долучилися до протесту і розпочали блокування руху вантажного транспорту на пункті пропуску «Медика – Шегині» поблизу Перемишля.

Спілка перевізників Словаччини 1 грудня о 16:05 розпочала блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» на кордоні з Україною.

Станом на ранок 5 грудня рух для вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке» розблокований.

Станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебувало близько 3300 вантажівок, тривало блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Водночас Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-