Угорські перевізники готові блокувати пункт пропуску «Захонь - Чоп»

Угорські перевізники готові блокувати пункт пропуску «Захонь - Чоп»

Укрінформ
Угорські перевізники мають намір заблокувати пункт пропуску “Захонь - Чоп” на кордоні з Україною, вимагаючи скасувати преференції для нашої країни у сфері вантажних перевезень.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Угорської спілки перевізників (MKFE).

"Поліція регіону Саболч-Сатмар-Береґ дозволила провести демонстрацію, оголошену угорськими перевізниками, метою якої є привернення уваги Єврокомісії та уряду до вагомих викривлень ринку, спричинених угодою між ЄС, Україною та Молдовою стосовно часткової лібералізації автомобільних вантажних перевезень. Ця угода поставила багато угорських підприємців у скрутний стан», - стверджують у спілці.

Зазначається, що акція почнеться 11 грудня на перехресті у селі Дьорьочке “таким само чином, як протягом останніх тижнів робили польські та словацькі водії вантажівок”.

Читайте також: Блокування кордону: євродепутати закликали керівництво Польщі і ЄС до дій

“Перевізники вимагають негайного перегляду угоди й відновлення ліцензійних квот, а також ефективного й інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками”, - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Читайте також: Блокада кордону польськими перевізниками затримує військову допомогу Україні - Reuters

Станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебувало близько 3300 вантажівок, тривало блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

Водночас Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-