Резніков оптимістично налаштований щодо роботи тимчасового морського коридору

Резніков оптимістично налаштований щодо роботи тимчасового морського коридору

Укрінформ
Спираючись на успішний досвід проходження судна тимчасовим морським коридором, Україна зможе забезпечити поставку зерна до інших країн.

Про це під час спільного брифінгу з міністром оборони Болгарії Тодором Тагаревим в Одесі заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

Резніков нагадав, що проходження судна з України в Босфор відбулося територіальними водами України, Румунії, територіальними водами Болгарії та Туреччини.

"Важко собі уявити, що росіяни настільки нахабно б наважилися атакувати суда в територіальних водах трьох країн НАТО. І я маю надію, я маю оптимістичну оцінку, що ми і далі зможемо от таким коридором забезпечувати поставку української їжі до країни світу», - заявив Резніков.

Читайте також: У Резнікова заявили, що РФ втратила перевагу в артилерії

Своєю чергою міністр оборони Болгарії зазначив, що днями близько 100 кораблів пройшли у обох напрямках через Босфор, це говорить про те, що трафік не зупинено.

«Із цих кораблів лише декілька були українськими, але я вірю, що така робота буде продовжуватися і в майбутньому. Безумовно, це займає час, але нам потрібно переконатися у тому, що всі ці шляхи сполучення безпечні, що не мають місця жодні провокації російської сторони», - додав Тагарев.

Читайте також: Наступне засідання «Рамштайну» відбудеться у Німеччині – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня перший корабель залишив морський порт Одеси по тимчасовому коридору для цивільних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-