У Резнікова заявили, що РФ втратила перевагу в артилерії

У Резнікова заявили, що РФ втратила перевагу в артилерії

Вечірній стрім
Укрінформ
Ширше застосування Силами оборони артилерії 155-го калібру призвело до того, що Росія втратила перевагу в артилерії на полі бою.

Про це заступник міністра оборони Володимир Гаврилов сказав у ефірі програми «Укрінформ:Вечірній стрім».

«Коли ми почали збільшувати кількість стволів 155 калібру шляхом матеріально-технічної допомоги, фактично кожні 100 стволів – це те ж саме що 300-400 стволів 152 калібру. І фактично ми на сьогодні збалансовані з російською артилерією за рахунок кращої якості нашої артилерії, більш точної, більш надійної, більш сучасної. І цей баланс є дуже стратегічно важливим. Росія втратила перевагу в артилерії, як вона починала цю війну, хоча має більше стволів, зі складів щось добирають, але перспектив у них на цьому фактично дуже мало», - зазначив Гаврилов.

Читайте також: На фронті протягом доби відбулися 20 бойових зіткнень

Він нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення Україна дуже поступалась РФ у кількості артилерії та боєприпасів, тому через кілька тижнів після початку війни почала думати про поступовий перехід до нових систем калібру 155 мм.

«Якщо по нормативах радянських, то для того, щоб вразити один об’єкт калібром 152 мм ти маєш витратити від 9 до 12 боєприпасів, то по нормативах 155 калібру – максимум три. Від цього виходить, що одна гармата 155 калібру замінює як мінімум 3-4 гармати 152 калібру», - пояснив заступник міністра.

Як повідомлялось раніше, у зв’язку з виникненням гострої потреби у снарядах калібру 155 мм після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати планують наростити їх виробництво до понад 80 тисяч на місяць вже наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-