США планують збільшити виробництво 155 мм снарядів до 80 тисяч на місяць

США планують збільшити виробництво 155 мм снарядів до 80 тисяч на місяць

Укрінформ
У зв’язку з виникненням гострої необхідності у снарядах калібру 155 мм після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати планують наростити їх виробництво до понад 80 тисяч на місяць вже наступного року.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні ми передали Україні понад 2 мільйони снарядів калібру 155 мм від початку бойових дій (2022 року – ред.). Ми також забезпечили швидке збільшення виробництва 155 мм боєприпасів з 14 тисяч на місяць у лютому 2022 року до приблизно 24 тисячі на місяць зараз, і ми плануємо робити більше 80 тисяч на місяць наступного року», - зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що ці боєприпаси витрачаються швидко, а їхні запаси не є необмеженими. Втім, Сполучені Штати, крім виробництва, також взаємодіють із союзниками й партнерами, додав генерал.

Читайте також: Готуємо більше оборонних пакетів для наших військових - Президент

Райдер нагадав, що поки США та інші країни нарощують виробництво снарядів, в Україну продовжуються поставки касетних боєприпасів. При цьому він підкреслив, що їх застосування відбувається по військових цілях: «Ми маємо всі ознаки того, що вони (українські військові – ред.) використовують цю зброю на полі бою належним чином».

Як повідомляв Укрінформ, у четвер адміністрація США звернулася до Конгресу із запитом щодо виділення додаткового багатомільярдного фінансування на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-