Зеленський – військовим: Ваша міцність – це приклад для всіх

Зеленський – військовим: Ваша міцність – це приклад для всіх

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував військовим за оборону держави та результати, які вони показують на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це сказав Зеленський у вечірньому зверненні.

«Маємо пам’ятати всі, що наша оборона, наші активні дії та незалежність України – це не щось абстрактне. Це дуже конкретні люди, конкретні дії конкретних героїв, завдяки яким Україна є й Україна буде. Тисячі й тисячі найбільш міцних, найбільш хоробрих, найбільш влучних наших людей», – сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він подякував солдату Ярославу Кану, воїну-десантнику, що воював у найгарячіших точках фронту: Білогорівка, оборона Лисичанська, оборона Соледара, бої за Сватове, Кремінну, Бахмут. Десантник отримав чотири поранення і зараз проходить лікування, відновлюється, а також готується до повернення на фронт.

Крім того, Президент відзначив старшого сержанта Євгена Кепша, командира відділення взводу протитанкових ракетних комплексів.

«Бої за Бахмут. ПТРК «Стугна». Дуже влучно, дуже сміливо. Разом із хлопцями, разом зі побратимами зі свого розрахунку – дуже хороші результати у знищенні окупантів. Дякую за це, Євгене!» - підкреслив Зеленський.

Президент також подякував старшому сержанту Максиму Кузьменку та молодшому сержанту Антону Андрущенку – воїни 110-ї окремої механізованої бригади, які брали участь у боях на Авдіївському напрямку. Водночас Зеленський відзначив воїнів із 55-ї артилерійської бригади «Запорізька Січ».

«Хлопці – усі молодці. Б’ються дуже потужно, дуже результативно. А сьогодні особливо відзначу артилерійську батарею під командуванням капітана Миколи Носача. Авдіївський напрямок. Дуже вправно відсікають російські штурми. Саме те, що потрібно», – наголосив Президент.

Подяку отримали також воїни 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Командир дивізіону підполковник Олександр Гладиш, командир батареї капітан Ростислав Кметь, командир взводу старший лейтенант Олександр Шитіков, командир гармати молодший сержант Олександр Криштапюк, старший навідник старший солдат Ярослав Нюл.

«Наша славетна 35-та окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. За підсумками майже кожного дня боїв хлопці заслуговують на подяку. А сьогодні хочу відзначити окремо увесь 1-й батальйон морпіхів бригади. Дякую кожному з вас, хлопці! Ваша міцність – це приклад для всіх», – зауважив Зеленський.

Згадав він також про захисників неба. Такі, як солдат Анатолій Павленко, нацгвардієць. Зенітно-ракетний дивізіон «Буревій». Хлопець, «який уміє надзвичайно влучно збивати російські ракети – і за допомогою просто ПЗРК «Ігла».

Читайте також: Зеленський подякував нацгвардійцям, які збили два російські Су-25 під Мелітополем

Президент наголосив, що варто подякувати воїнам вогневих маневрених груп, які прикривають різні цивільні та військові об’єкти. Як, до прикладу, старший сержант Віктор Сіднев – старший однієї з таких маневрених груп, що працюють для захисту Києва. Відмінна злагодженість дій, відмінні бойові навички. І є результат – мінус ракети окупантів.

«Дякую всім, хто в бою заради України! Дякую всім, хто на бойових постах та на бойових завданнях! Дякую всім, хто постійно тренує наших воїнів, і всім, хто лікує наших героїв після поранень!» - додав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність розпочати контрнаступ, наголосивши водночас, що цей процес потребуватиме певного часу та матиме високу ціну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-