Зеленський: Ми готові до контрнаступу

Зеленський: Ми готові до контрнаступу

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив про готовність розпочати контрнаступ, наголосивши водночас, що цей процес потребуватиме певного часу та матиме високу ціну.

Про це він сказав у інтерв'ю WSJ, повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC Україна.

«Ми твердо віримо, що нам це вдасться. Я не знаю, скільки часу це (контрнаступ – ред.) займе. Якщо чесно, це може піти різними шляхами, абсолютно різними. Але ми збираємося це зробити, ми готові», – сказав Зеленський.

Як зазначає WSJ, глава Української держави визнав, що Росія має перевагу в небі над лінією фронту, та наголосив, що за відсутності потужного озброєння «загине величезна кількість військових».

«Ми хотіли б мати певні речі, але ми не можемо чекати місяцями», – сказав Президент.

За його словами, Україна потребує додаткових ракетних батарей Patriot, щоб захистити свої міста та війська на передовій. За словами Зеленського, він хотів би мати 50 таких батарей, оскільки це єдина система, яка може перехоплювати деякі типи російських ракет.

Читайте також: Ексдиректор ЦРУ переконаний в успішності контрнаступу України

Глава держави також висловив занепокоєння з приводу ризиків, які може мати для України зміна влади у Білому домі після президентських виборів наступного року. Адже адміністрація Байдена на тлі повномасштабного вторгнення надала Україні безпрецедентну підтримку.

«У такій ситуації, коли є підтримка, ти боїшся змін. І, чесно кажучи, коли ви згадуєте про зміну адміністрації, я відчуваю те саме, що й будь-яка інша людина, – ви хочете змін на краще, але може бути і навпаки», – зазначив Зеленський.

Він також заявив, що Україна очікує конкретики щодо перспектив вступу до НАТО і покладає особливі надії на липневий саміт Альянсу у Вільнюсі.

«Якщо нам не дадуть сигнал у Вільнюсі (щодо отримання гарантій вступу України до альянсу – ред.), я вважаю, Україні немає що робити на цьому саміті», – сказав Зеленський, зауваживши, що не знає, чи отримає Україна такий сигнал.

Читайте також: Зеленський - про «втому від війни» в інших країнах: Ми не втомилися захищати світ

Як повідомляв Укрінформ, під час спільної з Президентом Естонії Аланом Карісом пресконференції Зеленський заявив, що результатом контрнаступу має стати визволення від російських загарбників українських територій.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Північноатлантичного альянсу надали Україні достатньо військової допомоги для звільнення захоплених Росією територій, але готові робити ще більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-