Зеленський подякував нацгвардійцям, які збили два російські Су-25 під Мелітополем

Зеленський подякував нацгвардійцям, які збили два російські Су-25 під Мелітополем

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував нацгвардійцям, які збили два російські Су-25 під Мелітополем.

Про це він сказав у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

«Є за що подякувати й нашим воїнам Нацгвардії, зокрема на Запорізькому напрямку. Знищено пару російських «сушок» 15-ю бригадою оперативного призначення нашої Нацгвардії. Дякую двом нашим особливо влучним воїнам. До речі, один із них уже відзначений званням Героя України й має на своєму рахунку не лише ворожі літаки, а й збиту крилату ракету. Дякую, хлопці! Молодці», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Що більше російських полонених візьмемо, то більше повернемо наших людей

Він також відзначив 128-му окрему гірсько-штурмову бригаду, 18-й і 137-й окремі батальйони морської піхоти та 74-й окремий розвідувальний батальйон, які виконують завдання на Донецькому напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня у Запорізькій області поблизу тимчасово захопленого Мелітополя бійці Національної гвардії пострілом із переносних зенітно-ракетних комплексів влучили по двох російських штурмовиках Су-25. Росіяни намагалися вдарити по позиціях Сил оборони із застосуванням пари Су-25.

Читайте також: Авіаційна коаліція та тренування пілотів: Зеленський поговорив з міністром оборони Швеції

На бойовому чергуванні в той час перебували нацгвардійці — "Запорізький месник" і його побратим. Вони ідентифікували ворожу авіацію та відпрацювали по повітряних цілях із ПЗРК. В результаті бойової роботи перший літак Су-25 повністю знищений, його пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово окупованою територією, другий літак збив відомий усім "Запорізький месник". Встановлено, що після пострілу бійця другий Су-25 був серйозно пошкоджений та зайшов на аварійну посадку. У кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму, перед тим пролунали вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-