Авіаційна коаліція та тренування пілотів: Зеленський поговорив з міністром оборони Швеції

Авіаційна коаліція та тренування пілотів: Зеленський поговорив з міністром оборони Швеції

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром оборони Швеції Полом Йонсоном започаткування програми тренування українських пілотів на сучасних літаках західного виробництва.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час зустрічі з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном обговорили можливість участі Швеції в авіаційній коаліції та започаткування окремої програми тренування українських пілотів на сучасних літаках західного виробництва", - написав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся з міністром оборони Швеції

Він також подякував Швеції за рішення приєднатися до міжнародної танкової коаліції на підтримку України й передати 10 танків «Леопард-2» та за лідерство у формуванні «коаліції БМП CV-90».

"Дуже дякую всьому шведському суспільству за велику підтримку нашої країни протягом всієї цієї повномасштабної війни. За підтримку як на полі бою, так і дуже важливу фінансову та гуманітарну допомогу", - наголосив Президент.

Читайте також: Росія закриває генконсульство в Швеції і висилає п'ятьох дипломатів

Як повідомлялося, Швеція продовжуватиме координацію зусиль країн Євросоюзу з надання військової допомоги для України, що залишається одним із ключових пріоритетів Шведського головування в ЄС, а також сприятиме врахуванню уроків, що винесені з російської агресії проти України, для зміцнення європейської системи безпеки й оборони.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-