Президент СКУ в Берліні обговорив потребу викладання української мови у школах Німеччини

Президент СКУ в Берліні обговорив потребу викладання української мови у школах Німеччини

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод обговорив із німецькою депутаткою Лілією Усик в Берліні потребу викладання української мови в школах Німеччини, а також створення українського центру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пан Ґрод написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Мали зустріч із Лілією Усик, депутаткою берлінського парламенту від Партії християнських демократів, щоб обговорити розвиток української освіти та можливість вивчення української мови як іноземної у німецьких школах. Крім того, ми розглядали можливість створення українського центру в Берліні», – заявив Ґрод.

Він додав, що разом з очільниками двох українських громадських організацій Німеччини також зустрівся у Берліні із депутатом партії Зелених Василем Франко «для обговорення подальшої допомоги Україні та українським біженцям».

«Під час наших зустрічей з представниками німецьких владних органів, ми висловили щиру вдячність за потужну підтримку Німеччиною українського народу в складний період. Ми підтвердили нашу постійну співпрацю від імені Світового конгресу українців», – наголосив Ґрод.

На його переконання, «разом ми зможемо надати підтримку українській спільноті в Німеччині». «Продовжуймо працювати пліч-о-пліч, щоб створити яскраве майбутнє для України та її людей!», – закликав президент СКУ.

Нагадаємо, Павло Ґрод зараз перебуває у Європі в рамках візиту під назвою «Підтримка України у найважчі часи». З Берліна він вирушив до Парижа, а звідти – до Рима.

Фото: Paul Grod / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-