Schaeffler продає бізнес у рф австрійському бізнесмену, пов’язаному з дерипаскою - ЗМІ

Schaeffler продає бізнес у рф австрійському бізнесмену, пов’язаному з дерипаскою - ЗМІ

Укрінформ
Німецький постачальник автомобільної та промислової продукції Schaeffler продає свій бізнес в росії австрійському бізнесмену Зігфріду Вольфу, який є давнім діловим партнером підсанкційного російського олігарха олега дерипаски.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання Der Spiegel, можливу угоду підтвердили АРА у пресслужбі австрійського бізнесмена.

За даними Der Spiegel, відповідний контракт був підписаний ще у грудні минулого року, однак поки ще не отримано його схвалення з боку російської влади. Водночас, як пише німецьке видання, передача Вольфу акцій базованого в Ульянівську заводу вже ініційована. Згідно з планом, акції спочатку перейдуть до російської компанії "ПромАвтоКонсалт", а потім будуть передані австрійському бізнесмену, який також входить до наглядової ради Schaeffler.

Зазначається, що виробничі потужності заводу Schaeffler можуть забезпечувати виробництво моделі фургона, що використовується російськими військовими для транспортування.

Читайте також: Мін’юст подав позов про конфіскацію активів росіян Ротенбергів

Згідно з повідомленням, угода також потрапила під пильну увагу українського антикорупційного агентства НАЗК через підозри у зв'язках із російським олігархом Олегом Дерипаскою, який, як стверджується, має тісні ділові стосунки з Вольфом. США та Європейський Союз нещодавно запровадили санкції проти дерипаски. Донедавна бізнесмен також був основним акціонером австрійської будівельної компанії Strabag.

Прессекретар австрійського бізнесмане Йозеф Калина підтвердив агентству APA зацікавленість у купівлі бізнесу Schaeffler, але не став коментувати можливу угоду.

Раніше австрійський журнал Profil у статті "олег дерипаска та Зігфрід Вольф: Великий та маленький олігархи" зазначав, що 64-річного Вольфа ще називають "австрійською версією" російського олігарха – він має хороші політичні контакти, особливо з правлячою Австрійською народною партією, і вважається одним з найбагатших людей в Австрії. Зігфрід Вольф також добре ставиться до путінської росії, а рф до нього. Так, він є кавалером російського ордена Дружби, донедавна був головою наглядової ради базованої у Відні філії російського держбанку Sberbank Europe, а також володіє акціями російського автовиробника ГАЗ, основним акціонером якого є холдинг олега дерипаски.

Читайте також: російські олігархи за рік втратили майже $70 мільярдів – Bloomberg

Як повідомляв Profil, Вольф та Дерипаска, який наразі перебуває під санкціями ЄС, США та інших країн, ведуть спільний бізнес з 2000-х років, коли російських олігарх скуповував австрійські компанії. А у 2010 році Вольф перейшов з "до корпоративної імперії дерипаски", де він обіймав керівні посади ще чотири роки тому. Крім того, в одному з будинків Вольфа проживають батьки дружини дерипаски.

Як повідомляв Укрінформ, Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски загальною вартістю понад 10 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-