російські олігархи за рік втратили майже $70 мільярдів – Bloomberg

російські олігархи за рік втратили майже $70 мільярдів – Bloomberg

Укрінформ
За рік російського повномасштабного вторгнення в Україну 23 олігархи з рф втратили 67 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Станом на 23 лютого 2022 року, за день до того, як війська володимира путіна вторглися в Україну, 23 російські мільярдери, які входили до 500 найбагатших людей світу, мали загальні статки у 339 мільярдів доларів.

Рік потому багаті та впливові російські мільярдери втратили 67 мільярдів доларів зі своїх сукупних статків, що є падінням на 20%.

Зазначається, що найбільшим невдахою став Олексій Мордашов, основний власник ПАТ «Северсталь», одного з найбільших виробників сталі в росії. З моменту вторгнення рф в Україну його статки зменшилися на 6,7 млрд доларів. Проте він досі має 19,8 млрд доларів, і таким чином все ще залишається четвертою найбагатшою людиною в країні.

Читайте також: Генпрокурор США схвалив першу передачу конфіскованих активів рф на відбудову України

Фактично, як йдеться в повідомленні, сукупний капітал російських мільярдерів досяг «дна» лише через кілька тижнів після вторгнення. Станом на 9 березня 2022 року їхні статки впали на 92 мільярди доларів - до 248 мільярдів доларів США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски загальною вартістю понад 10 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-