Україна вітає початок роботи місії МАГАТЕ на чотирьох українських АЕС

Україна вітає початок роботи місії МАГАТЕ на чотирьох українських АЕС

Укрінформ
Діяльність місій МАГАТЕ на всіх українських АЕС дозволить оцінити загрозу ядерній безпеці та сприятиме посиленню цієї безпеки на ядерних об’єктах в умовах постійних атак російського агресора.

Про це зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міненерго.

«Ми вітаємо початок роботи місій МАГАТЕ і на інших чотирьох атомних станціях України. Безпосередня присутність представників міжнародного агентства на всіх українських АЕС дозволить оцінити зсередини усю небезпеку і загрози ядерній та радіаційній безпеці, що несуть собою військові дії росії», - зауважив міністр енергетики.

Галущенко зауважив, що рф вже понад три місяці веде прицільні обстріли енергетичних об’єктів України. Під час одного з них сталася системна аварія, в результаті якої всі атомні електростанції України були одночасно знеструмлені.

Читайте також: Працівники ЗАЕС отримали міжнародну премію організації з контролю за озброєннями

«Через російські обстріли чотири атомні станції одночасно працювали на резервному живленні від дизель-генераторів. І в цей час продовжували летіти російські ракети, кожна з яких могла в них влучити і призвести до непередбачуваних наслідків. Ми маємо припинити цей ядерний тероризм росії», - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, представники МАГАТЕ 17 та 18 січня будуть присутні на всіх об'єктах ядерної енергетики України, включаючи Чорнобильську АЕС, що є важливим кроком у роботі з надання допомоги нашій країні в умовах російської агресії. Загалом МАГАТЕ матиме близько 11-12 експертів, постійно присутніх в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-