Працівники ЗАЕС отримали міжнародну премію організації з контролю за озброєннями

Працівники ЗАЕС отримали міжнародну премію організації з контролю за озброєннями

Укрінформ
Асоціація контролю над озброєннями оприлюднила результати голосування у номінації «Людина року з контролю над озброєннями» (Arms Control Person(s) of the Year), де найбільше голосів отримали працівники тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Незаконна та безпрецедентна окупація Запорізької атомної електростанції росією створила неприпустиму ситуацію з ядерною та радіаційною безпекою. Попри переслідування та погрози з боку російських військ український персонал продовжував безпечну експлуатацію станції, запобігаючи ядерній кризі», – наголосила директор з політики нерозповсюдження Асоціації контролю над озброєннями Келсі Девенпорт.

Зазначається, що участь у голосуванні взяли понад 3500 респондентів майже з 80-ти країн світу. Визначення переможців тривало з 8 грудня 2022 року до 12 січня 2023-го.

Читайте також: Зона безпеки ЗАЕС: у переговорах МАГАТЕ відстоює умови, висунуті Україною

Запорізьких атомників номінували за героїчні зусилля з підтримки ядерної та радіаційної безпеки на ЗАЕС у надскладних умовах російської військової окупації та постійних обстрілів станції.

Як повідомлялося, ЗАЕС була захоплена на початку березня 2022 року. Наразі близько 1500 співробітників атомної станції відмовились співпрацювати з окупантами, через що їх позбавили перепусток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-