Сенат США збільшив пакет допомоги Україні й союзникам майже до $45 мільярдів

Сенат США збільшив пакет допомоги Україні й союзникам майже до $45 мільярдів

Законопроєкт
Укрінформ
Комітет з питань бюджетних асигнувань Сенату США оприлюднив повний законопроєкт щодо держбюджету США на 2023 фінансовий рік, який передбачає, зокрема, збільшений пакет допомоги Україні й союзникам у розмірі майже $45 мільярдів.

Про це повідомляється на сайті комітету, передає Укрінформ.

«Законопроєкт передбачає надання екстреної допомоги Україні та нашим союзникам по НАТО в розмірі $44,9 мільярда», - зазначається в повідомленні.

Розмір нового пакета реагування США на вторгнення рф в Україну перевищує запит адміністрації Байдена, поданий у листопаді – тоді він становив трохи більше $37 мільярдів.

Читайте також: Білий дім: Якби існував шлях призупинення членства рф в Радбезі ООН, ми б ним скористалися

У Білому домі привітали цей крок законодавців, підкресливши важливість того, що уряд мусить мати змогу реагувати на виклики, зокрема й щодо ситуації в Україні.

«Ми вітаємо додаткове фінансування, яке допоможе нам продовжувати підтримку України», - зауважив у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Читайте також: США бачать результати безпекової допомоги Україні на полі бою - Брінк

Як повідомлялося, основний бюджетний законопроєкт разом із пакетом підтримки України і союзників розглядатиметься палатою представників і сенатом цього тижня. Якщо законодавці не ухвалять ці проєкти законів до 23 грудня, їх розгляд відбуватиметься уже в Конгресі наступного скликання, коли палату представників контролюватиме Республіканська партія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-