США бачать результати безпекової допомоги Україні на полі бою - Брінк

США бачать результати безпекової допомоги Україні на полі бою - Брінк

Укрінформ
Сполучені Штати бачать результати американської безпекової допомоги Україні, яка наразі становить понад 20 мільярдів доларів, на полі бою.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк в межах опитування Укрінформу «300 днів війни очима зарубіжних друзів».

За словами Брінк, вона пишається масштабами підтримки США та системами, які були створені, аби гарантувати, що вона дістанеться тим, хто цього потребує.

«Збройні сили України ефективно використовують понад 20 мільярдів доларів американської безпекової допомоги для самооборони України та визволення окупованих територій. Ми бачимо результати на полі бою і залишаємося в тісному контакті, щоб визначити, як найкраще можемо задовольнити поточні та майбутні потреби, щоб Україна могла продовжувати визволяти свою територію та своїх громадян від окупації», - зазначила посол США.

Брінк також нагадала, що президент США Джо Байден чітко заявив, що пріоритетом для Сполучених Штатів залишатиметься надання Україні систем протиповітряної оборони, щоб допомогти їй захиститися від російської агресії.

«Ми наполегливо закликаємо інші країни продовжувати надавати Україні необхідне військове обладнання для захисту від росії», - запевнила дипломат.

Вона зазначила, що США з 24 лютого надали Україні понад 35 мільярдів доларів конкретної підтримки у різних сферах, яка рятує життя та допомагає Україні перемогти.

Читайте також: Україна отримала від США перший вантаж аварійно-ремонтного обладнання

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму $275 мільйонів, який включав ракети для систем HIMARS, 80 тисяч снарядів калібру 155 мм, засоби протидії БПЛА, броньовані транспортери HMMWV, близько 150 електрогенераторів та інше обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-