У Литві назвали «аморальним» блокування Угорщиною угоди ЄС про фіндопомогу Україні

У Литві назвали «аморальним» блокування Угорщиною угоди ЄС про фіндопомогу Україні

Укрінформ
Глава Мінфіну Литви Гінтаре Скайсте заявила, що уряд Угорщини чинить щонайменше «аморально», коли блокує багатомільярдну допомогу ЄС для охопленою війною України у власних інтересах.

Про це, як пише Reuters, вона заявила в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Аморально з боку Угорщини затримувати угоду з Європейським Союзом щодо фінансування України на 2023 рік, аби добитися схвалення плану з реконструкції Будапешта, а також мільярдів із бюджету ЄС»,- наводить видання слова глави литовського мінфіну.

Читайте також: Кулеба про блокування Угорщиною макрофінансу для України: Мене запевнили, що буде позитивне рішення

Угорщина блокує план щодо виділення в бюджеті Європейського Союзу €18 мільярдів фінансової допомоги постраждалій від війни Україні. Це має забезпечити стабільність і передбачуваність зусиль європейської спільноти на підтримку української економіки.

За словами офіційних представників ЄС, взамін Будапешт хоче добитися схвалення плану на €5,8 мільярда з фонду ЄС для відновлення після пандемії.

Читайте також: Єврокомісія «заморозила» €5,7 мільярда для Угорщини

Як повідомляв Укрінформ, на початку минулого місяця Європейська комісія оголосила план надання Україні регулярної макрофінансової допомоги у обсязі до €1,5 мільярда євро щомісяця, на загальну суму €18 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-