Кулеба назвав «піаром на голоді» заяви рф надати зерно бідним країнам

Кулеба назвав «піаром на голоді» заяви рф надати зерно бідним країнам

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував заяви росії про готовність надати зерно бідним країнам після повідомлень про припинення участі в зерновій угоді.

Про це він написав у своєму твіттері, передає Укрінформ.

Кулеба вказав на те, що обсяг зерна, пропонований російською владою, набагато менший за той, який Кремль погрожує заблокувати в України.

«Піар росії на голоді. москва обіцяє 500 тисяч тонн зерна (найімовірніше, вкраденого в України) інших країнам протягом наступних чотирьох місяців. Але, руйнуючи зерновий коридор, росія блокує надання 2 мільйонів (!) тонн зерна Алжиру, Ємену, В’єтнаму, Бангладеш та іншим просто зараз», – порівняв Кулеба.

Читайте також: Патрушев заявив, що рф готова «повністю замінити» українське зерно на світовому ринку

Нагадаємо: 29 жовтня міністерство оборони росії заявило про припинення участі в угоді щодо експорту українських харчів Чорноморським зерновим коридором. Це рішення відомство пояснили нібито вибухами в Севастополі 29 жовтня.

У той же день голова міністерства сільського господарства росії патрушев заявив, що москва готова надати 500 тисяч тонн зерна «найбіднішим країнам» безкоштовно в найближчі чотири місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-