«Бавовна», «бойові комарі» та «дельфіни» - в Україні відреагували на ранкові вибухи у Севастополі

«Бавовна», «бойові комарі» та «дельфіни» - в Україні відреагували на ранкові вибухи у Севастополі

Укрінформ
У Севастополі внаслідок ранкових вибухів пошкоджено військові кораблі чорноморського флоту рф, утім, точні втрати росіян наразі невідомі.

Місцеві телеграм-канали стверджують, що серед підірваних суден - флагман російського флоту "Адмірал Макаров", передає Укрінформ.

"Бай-бай, адмирал Макаров", - підписали фото і відео із Севастопольської бухти "кримські партизани".

Міністерство оборони росії стверджує, що атаку здійснили нібито українські безпілотники, які "незначно пошкодили" морський тральщик "Иван Голубец" та бонове загородження бухти Південна. У "теракті" росіяни звинувачують українських і британських фахівців.

Читайте також: У кримських містах з'явилися нові символи українського спротиву

Українські військові наразі не коментують інцидент. В ефірі загальнонаціонального марафону керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зазначила, що офіційну інформацію готують, але, напевно, це була атака "бойових комарів".

"Є розуміння, що при такому побоюванні "бойових комах" і використання проти них системи протиповітряної оборони може бути абсолютно зворотна реакція. Тому коли по комарах б'ють із С-300, наприклад, то ці ракети мають дуже велику руйнівну силу і руйнують те, що насправді винне у створенні цієї ситуації. Тому невдалий пуск ракет протиповітряної оборони цілком може бути причиною», - сказала Гуменюк, відповідаючи на запитання, що сталось у Севастополі сьогодні вранці.

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що ушкодження російським кораблям завдали "дельфіни". Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат коментувати ситуацію відмовився. "Відбулася "бавовна", що ж іще", - сказав він.

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк порадив окупантам не панікувати з приводу вибухів у Севастополі. "Не панікуйте. Просто вимикайте камери не тільки в Севастополі, а й скрізь на окупованій території. Після "негативного наступу" до кордонів 1991 року скажете своїй z-пастві, що "виграли" війну. А чорноморський флот просто поплив", – написав він у Твіттері.

Як повідомлялося, вранці в суботу в тимчасово захопленому Севастополі лунали вибухи, їх чули мешканці всього міста.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-