Шмигаль закликав світ завдати відчутнішого удару по економіці росії

Шмигаль закликав світ завдати відчутнішого удару по економіці росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся із закликом до міжнародної спільноти істотно посилити тиск на економіку країни-агресора, а також збільшити адресну підтримку української економіки, яка суттєво скоротилася в умовах війни.

Про це він заявив під час онлайн-виступу на круглому столі у середу в рамках осінніх зборів МВФ і Світового банку, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Санкційний тиск на росію потрібно посилити. Я хочу привітати восьмий пакет санкцій ЄС – це має завдати відчутного удару по економіці нашого ворога, але цього недостатньо, бо росія платить низьку ціну за свої злочини», - наголосив Шмигаль.

Він підкреслив, що, за прогнозом Світового банку, економіка рф цьогоріч скоротиться на 4,5%, тоді як українська економіка України обвалиться на 35%.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з послами G7 - про що говорили

Тому, за словами Прем’єра, Україна й надалі потребуватиме потужної фінансової допомоги з боку країн-партнерів та міжнародних фінансових інституцій.

Шмигаль зауважив, що йдеться про суму понад $55 млрд на 2023 рік. Це покриватиме дефіцит державного бюджету на рівні $3,5 млрд на місяць, а також передбачатиме фінансування проєкту швидкої реконструкції постраждалої інфраструктури України. «Звісно, ми робимо все, аби підвищити стійкість власної економіки, збирати більше податків і бути більш самодостатніми в плані фінансування всіх витрат», - запевнив прем’єр-міністр.

У цьому зв’язку він зазначив, що уряд подав до Верховної Ради бюджет на 2023 рік, де були додатково оптимізовані видатки та скорочений фіскальний розрив приблизно на 30%.

«Наше спільне завдання – вивести економічну та фінансову співпрацю між Україною та нашими партнерами на принципово новий рівень», - заявив Шмигаль.

Читайте також: Уряд розробив кілька сценаріїв реагування на російські обстріли інфраструктури

Він також закликав глав фінансових відомств інших держав посприяти ідеї щодо використання заморожених російських активів для відновлення української інфраструктури, зруйнованої військами рф.

«Повернення цих коштів агресору означатиме, що в сучасному світі не існує покарань за руйнування, вбивства й терор. Тому ми також сподіваємося на вашу підтримку в цьому питанні»,- зауважив Прем’єр-Міністр України.

Як повідомлялося, в середу під час онлайн-виступу на круглому столі в рамках осінніх зборів МВФ і Світового банку Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту створити формат фінансового «Рамштайну» для України.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-