Зеленський пропонує створити фінансовий «Рамштайн» для України

Зеленський пропонує створити фінансовий «Рамштайн» для України

Оновлено
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запропонував міжнародній спільноті створити формат фінансової підтримки України, яка потерпає від агресії рф, за прикладом так званого формату "Рамштайн".

Про це він заявив у середу під міжнародного круглого столу, організованого в рамках осінніх зборів МВФ і Світового банку, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Необхідно створити єдиний постійно діючий координаційний центр, який провадив би фінансову підтримку України. Він має бути схожим на оборонний "Рамштайн". Ми обговорювали з пані Крісталіною Георгієвою організацію постійної робочої групи, яка займалася б наданням підтримки Україні й постійно працювала із національними партнерами та іншими країнами, які долучилися б до ініціативи", - підкреслив Зеленський.

Водночас Президент наголосив на необхідності поглиблення економічної співпраці зі світовими фінансовими установами, аби закрити дві нагальні потреби України - поповнити дефіцит бюджету, що наразі складає $38 млн, а також відбудувати критичну інфраструктуру, на що необхідно щонайменше $17 млн. Президент підкреслив, що кошти найперше спрямують на забезпечення зарплатами вчителів і лікарів, а також для нарахування соціальних виплат і пенсій.

Читайте також: Україна та МВФ обговорили можливість нової кредитної програми

Під час виступу Зеленський підкреслив, що Україна цього року також потребує до $5 млн для організації майбутнього опалювального сезону, зокрема, придбання газу й вугілля. Заразом він наголосив на необхідності співпраці з МВФ, а саме - впровадження програми підтримки на $20 млн для покриття дефіциту бюджету.

Також Президент закликав партнерів, зокрема Світовий банк, долучитися до розробки механізмів задля стимулювання інвестицій в українську економіку.

Читайте також: Світовий банк фінансуватиме в Україні інфраструктурні «проєкти виживання»

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час міжнародного круглого столу звернувся із закликом до міжнародної спільноти посилити тиск на економіку країни-агресора, а також збільшити адресну підтримку української економіки, яка суттєво скоротилася в умовах війни.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-