Уряд наступного року планує залучити від ключових партнерів близько $42 мільярдів

Уряд наступного року планує залучити від ключових партнерів близько $42 мільярдів

Укрінформ
У Кабінеті Міністрів планують, що у 2023 році Україна зможе залучити від МВФ та ЄС по 12 млрд доларів, а від США - 18 млрд доларів. 

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

На неформальній зустрічі цього тижня Міжнародний валютний фонд заявив про виділення 1,4 млрд доларів США додаткової підтримки Україні.

"Ми домовились, що будемо продовжувати співпрацювати з МВФ вже в цьому році активніше, щоб у наступному мати програму. Програма буде особливою для України, тому що це особливі обставини", - сказав Шмигаль.

Крім цього, за словами прем'єра, минулого тижня було розблоковано отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 8 млрд євро. Ця допомога надійде до України двома траншами. 5 млрд євро очікуються вже до кінця вересня, а 3 млрд євро надійдуть наприкінці жовтня - початку листопада.

Шмигаль наголосив, що ще одним важливим партнером для України виступають Сполучені Штати Америки. Нещодавно Президентом США Джо Байденом була анонсована допомога в розмірі 11,7 млрд доларів для України, з яких 7,2 млрд доларів - на озброєння, а інші 4 млрд доларів - на фінансування до кінця поточного року.

"Ми розуміємо, що з такою підтримкою США та макродопомогою від Європи ми цей рік проходимо фінансово стабільно", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €100 мільйонів для відбудови 74 українських шкіл - Зеленська

Він зазначив, що Україна розраховує на фінансову підтримку цих трьох ключових партнерів і в наступному році.

"Наступного року ми говоримо про три джерела фінансування нашого дефіциту (бюджету - ред.). У Євросоюзу ми просимо макрофінансову допомогу у 12 млрд євро, МВФ, який мав би надати 12 млрд доларів за програмою наступного року, і від США очікуємо по 1,5 млрд доларів на місяць. Сукупно це 3,5 млрд доларів на місяць, що повністю закриє наш дефіцит бюджету", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Україна до кінця року очікує надходження анонсованого офіційного фінансування на 12 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-