Садовий на Економічному форумі у Польщі закликав ЄС відмовитися від російського газу

Садовий на Економічному форумі у Польщі закликав ЄС відмовитися від російського газу

Укрінформ
Мер Львова Андрій Садовий на Економічному форумі в польському Карпачі закликав європейські країни відмовитися від російського газу, порівнявши його з дурманом.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Я повторив одну просту, але дуже важливу істину: поки російська імперія існує, нормального життя не матиме ні Європа, ні весь демократичний світ. Багато країн хочуть заснути і прокинутись вже без проблем. Але так не буває. Дешевий газ – як дурман. Він п’янить і не дає можливості вільно дихати. Україна кожного дня будить всіх від цього шкідливого отруйного сну», — наголосив Садовий.

Він також зауважив, що на 31 Економічному форумі в Карпачі дуже чітко відчувається, що Україна не є поза контекстом, а причиною кризи у світі є російська агресія.

Читайте також: Єврокомісія розглядає два варіанти обмеження ціни на російський газ

Як повідомлялося, 6 вересня у польському місті Карпачі розпочався 31 Економічний форум, який триватиме три дні. Серед десятка тематичних панелей є та, що стосується війни в Україні, безпеки, енергетики, охорона здоров’я, міжнародної політики, інновації та сталий розвиток. Садовий взяв участь у панельній дискусії “Європа перед обличчям війни та її наслідків.”

Цьогорічний форум відбуватиметься під гаслом “Європа у світлі нових викликів”. На форумі запланували кілька конференцій і понад 300 дебатів. Організатори планують прийняти близько 4000 гостей з Європи, Центральної Азії та США.

Читайте також: рф отримала за енергоносії майже €160 мільярдів від початку війни в Україні

Також планується вручення нагород "Людина року", "Компанія року" та "Неурядова організація року" за версією форуму.

Форум супроводжуватимуть різноманітні культурні події. Зокрема, планується концерт українського гурту Kalush Orchestra, а також творчий вечір української письменниці Оксани Забужко.

Фото: Forum Ekonomiczne

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-