Санкції на російський газ повинні стати частиною восьмого санкційного пакету - ОП

Санкції на російський газ повинні стати частиною восьмого санкційного пакету - ОП

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква наголосив, що у восьмому санкційному пакеті не має бути жодного пом’якшення санкцій щодо росії.

Про це він сказав у ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Жовква нагадав, що в неділю Президент Володимир Зеленський провів розмову з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

“Там порушувалося, зокрема, і питання санкційного пакету, восьмого. Нагадаю, що до цього часу було вже сім пакетів..., час працювати над восьмим пакетом санкцій. Ідеться про новий пакет санкцій, де також мають бути, це чітка позиція України, яку Президент України заявив і президентці Урсулі фон дер Ляєн, і лідерам держав-членів ЄС, з якими він регулярно спілкується, про те, що, зокрема, санкції на газ, повинні також бути частиною наступного пакету санкцій”, - заявив Жовква.

Так само, за його словами, такою частиною мають бути відключення усіх без винятку російських банків від системи SWIFT, подальше обмеження торгівлі з російською федерацією іншими товарами і обмеження віз країн ЄС для росіян.

“Те рішення, яке було прийнято міністрами про обмеження чи скасування угоди про спрощення візового режиму, воно добре, але недостатнє... Ми будемо говорити про це з лідерами країн-членів Європейського Союзу”, - повідомив Жовква.

Він нагадав, що зараз російські громадяни можуть потрапити на територію Європейського Союзу лише суходолом, “тому, безумовно, позиція держав - сусідів російської федерації буде визначальною”.

Читайте також: Шмигаль: Восьмий пакет санкцій проти рф ми обговорювали і в Берліні, і в Брюсселі

Як повідомлялося, голова Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас заявив 21 серпня, що ЄС розробить наступний, восьмий пакет санкцій проти росії через її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-