Берлін ухвалив додаткові заходи полегшення цінового тягаря для німців

Берлін ухвалив додаткові заходи полегшення цінового тягаря для німців

Укрінформ
Уряд ФРН ухвалив заходи щодо забезпечення доступного енергопостачання та збільшення доходів населення на тлі інфляції.

Їх перелічено в рішеннях коаліційного комітету, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Загарбницька війна росії проти України, яка порушує міжнародне право, спричиняє зростання цін на енергоносії та харчові продукти у всьому світі. Пов’язане з цим підвищення вартості життя стає великим тягарем для багатьох громадян Німеччини. Ніхто не залишиться сам на сам з проблемами», - йдеться у документі.

Читайте також: Президент Євроради закликав ЄС негайно розв'язати питання цін на російські енергоносії

Вже прийняті заходи допомоги вимірюються 30 мільярдами євро, вони можуть пом’якшити частину зростаючих витрат на енергію, вважають в уряді. Нові заходи матимуть загальний обсяг понад 65 мільярдів євро, вони розвантажують усі домогосподарства – включно з пенсіонерами, студентами, родинами з низькими доходами. Два попередні пакети допомоги та нові заходи в пакеті допомоги III разом мають загальний обсяг понад 95 мільярдів євро.

Читайте також: Шмигаль: Німеччина відчуває на собі гібридну енергетичну війну росії

Хоча найближчі місяці багато громадян і компаній постраждають від підвищення цін на енергоносії, у середньо- та довгостроковій перспективі ситуація на енергетичних ринках полегшиться, коли з’явиться більше альтернатив російському газу, переконані в Берліні. Цьому мають сприяти прискорене збільшення використання відновлюваних джерел енергії та імпорт зрідженого газу з початку наступного року. Крім того, газозбереження планується забезпечити внаслідок економії. Серед заходів, зокрема, передбачено запровадження «гальмо цін на електроенергію для базового споживання». Для працівників із низьким місячним доходом передбачено зниження внесків на соціальне страхування, а для сімей з дітьми – додаткові виплати на них.

Читайте також: Німеччина обіцяє надати €200 мільйонів на допомогу внутрішнім переселенцям в Україні

«Вийти з кризи – завдання держави. Федеральний уряд, уряди земель та місцева влада спільно нестимуть тягар на громадян і компанії», - пообіцяли в центральному уряді.

Нагадаємо: нещодавно рф припинила постачання газу до Європи через трубопровід «Північний потік» і попри обіцянки запустити його у суботу, так цього і не зробила. Це стало черговим проявом енергетичного шантажу, яким Кремль займається від початку повномасштабної війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-