«Мала приватизація» дасть шанс підприємствам на розвиток – Немчінов

«Мала приватизація» дасть шанс підприємствам на розвиток – Немчінов

Укрінформ
«Мала приватизація» дасть змогу державі позбутися непритаманних їй функцій та дасть можливість підприємствам, які роками нормально не працювали, розвиватися.

На цьому наголосив міністр Кабміну Олег Немчінов в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Чим скоріше держава позбудеться непритаманних їй функцій управління підприємствами, керівництва такими об'єктами, тим буде краще. Тим краще для громад, які зможуть отримати точки росту на своїй території, зможуть залучити до них інвестиції, які в умовах воєнного стану надзвичайно важливі. І тим скоріше ці об'єкти запрацюють», - сказав Немчінов.

Читайте також: Низка підприємств, які готують до приватизації, у жахливому станідепутат

Водночас він зауважив, що ринок дуже змінився за останні пів року. Це стосується всіх галузей. «Я не вважаю, що, наприклад, готель «Дніпро», який продавався нещодавно за достатньо велику суму, що якби ми продавали його зараз, він би мав таку ціну. Затягування із приватизацією, яке було останні роки, з тим, щоб ці активи залишалися за державою, а реально просто приходили у непотрібний стан - це велика проблема», - додав урядовець.

Читайте також: Уряд змінив порядок проведення електронних аукціонів малої приватизації

Звісно, підкреслив міністр, нині важко прогнозувати, скільки ще часу Україна перебуватиме в умовах воєнного стану, але чекати кінцевого періоду для того, щоб потім раптово в країні, яка перебуватиме у стані відновлення, виставляти одразу велику кількість об'єктів на приватизацію, неправильно. «Навпаки, зараз, коли відбувається релокація підприємств, коли є потреба у створенні робочих місць, в тих місцях, де є багато осіб переміщених, це важливо. Власне, мала приватизація для цього найкращий крок, тому що це не такі критичні суми для малого та середнього бізнесу, це можливість для громад запустити підприємства, які не працюють у деяких громадах роками», - сказав він.

Читайте також: Понад 80% українських підприємств уже відновили роботу - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Україні стартує нова хвиля малої приватизації. У 2022 році держава планує знайти власників для щонайменше 150 підприємств. Отримані кошти будуть спрямовані на потреби Збройних Сил України. Уряд задля цього спростив порядок проведення електронних аукціонів для продажу обʼєктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-