Робоча група з координації санкцій проти рф провела перше засідання: про що говорили

Робоча група з координації санкцій проти рф провела перше засідання: про що говорили

Укрінформ
У Кабміні відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи, створеної з метою координації санкцій проти росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Мета створення Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики – прискорити накладення санкцій, які ініційовані багатьма органами державної влади і перебувають на різних стадіях ухвалення.

«Президент Володимир Зеленський та голова Офісу Президента Андрій Єрмак поставили перед групою чіткі завдання. Координувати та прискорювати санкції проти тисяч фізичних та юридичних осіб рф, які в той чи інший спосіб причетні до агресії проти України та щоденно загрожують безпеці країни та наших громадян. Ми бачимо, що всі дотичні органи влади ведуть активну роботу з цього питання. Настав час упорядкувати цей процес та показати усьому світові, що санкційна політика України є ефективною та комплексною» - зазначила голова міжвідомчої робочої групи, перший віцепрем’єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Під час першого засідання групи було вирішено, що вона упорядкує наявні ініціативи, які перебувають на різних стадіях схвалення, та надаватиме рекомендації щодо прийняття остаточних рішень задля накладення належних санкцій на осіб.

Читайте також: Майно агресора в Україні буде конвертоване в кошти та спрямоване на оборону – Мінекономіки

Група рекомендувала винести на найближче засідання уряду пропозиції щодо санкцій проти російських олігархів, посадових осіб, пропагандистів рф, які становлять політичну та економічну основу агресії проти України. Також було розглянуто комплекс санкцій у сфері ядерної енергетики.

Зокрема, йдеться про осіб, пов’язаних із «росатомом», з огляду на ті злочини, що діються на окупованих об’єктах атомної енергетики. Також у роботу взято санкційний список МЗС, підготовлений з метою синхронізації із заходами наших партнерів.

Міжвідомча група з питань реалізації державної санкційної політики є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів, який працюватиме під головуванням першого віцепрем’єра – міністра економіки.

Читайте також: Зеленський наполягає на новому пакеті санкцій проти рф у відповідь на її ядерний шантаж

До її складу входять урядовці з міністерств економіки, оборони, фінансів, юстиції, внутрішніх і закордонних справ та з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Також до роботи залучені представники Офісу Президента, Національного банку, Генеральної прокуратури, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Національного агентства з питань запобігання корупції.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-