Суховантаж Razoni почав рух через Босфор

Суховантаж Razoni почав рух через Босфор

Укрінформ
Суховантаж Razoni з вантажем кукурудзи, який перший пройшов “зерновим коридором” та сьогодні зранку був проінспектований групою представників України, ООН, Туреччини та рф зі складу Спільного координаційного центру, що діє в Стамбулі, почав перехід Босфором.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані MarineTraffic.

На інтерактивній карті руху судна видно, що воно почало рух через протоку Босфор і вже пройшло під мостом Султана Селіма Явуза.

Як повідомлялось, 1 серпня, вперше з 24 лютого, з Одеського порту вийшло судно з українським продовольством. На його борту понад 26 тис. тонн кукурудзи. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі, Ліван. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтвердили ООН та Туреччина. На сьогодні в портах Одещини залишаються ще 16 суден із українським збіжжям, які чекають на відправлення.

Читайте також: Україна не поділяє оптимізму, що зернова угода є передумовою ширшої домовленості з рф - Кулеба

Прибуття судна в Стамбул очікувалося о 15.00 2 серпня, потім через умови на морі було перенесене на пізніший час. Судно стало на якір учора ввечері, близько 21.00. Сьогодні після 10.00 на судно прибула інспекційна група, яка здійснила огляд судна та вантажу. Після приблизно 1,5- годинної інспекції судно отримало дозвіл на продовження руху в Ліван.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-