Експорт українського зерна: судно Razoni пройшло інспекцію

Експорт українського зерна: судно Razoni пройшло інспекцію

Фото
Укрінформ
Балкер Razoni пройшов інспекцію Спільного координаційного центру та готовий направлятися до пункту призначення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що судно позавчора вийшло з Одеського порту з вантажем української кукурудзи та прямує до порту Триполі в Лівані. Його зупинка у територіальних водах Туреччини пов’язана з черговим етапом реалізації «зернової ініціативи», підписаної в Стамбулі, а саме огляду судна на предмет забороненого вантажу.

"Це перше судно, яке йде узгодженим з ООН та Туреччиною «зерновим коридором». Завдяки ЗСУ та портовим службам Razoni безпечно подолало шлях до Босфору, де пройшло перевірку представникам СКЦ. На прикладі Razoni остаточно узгоджуються і відпрацьовуються всі необхідні заходи контролю та координації між Україною та партнерами–підписантами – ООН та Туреччиною", - розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він наголосив, що контроль в українських портах чи територіальних водах залишається виключно за Україною.

Читайте також: Україна не поділяє оптимізму, що зернова угода є передумовою ширшої домовленості з рф - Кулеба

У Мінінфраструктури додають, що паралельно відбувається прийом заявок на вхід нових суден до українських портів для завантаження агропродукцією. Наразі завантаженими є 17 суден, які очікують дозволу на вихід.

Як повідомлялося, у понеділок вранці з Одеського порту перше судно з вантажем кукурудзи вирушило по «зерновому коридору».

Його прибуття в Стамбул очікувалося о 15.00, потім було перенесене на пізніший час. Судно стало на якір у вівторок увечері.

Фото: Міністерство інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-