Україна перейде до плану «Б», якщо росія обстрілюватиме порти - Кубраков про експорт зерна

Україна перейде до плану «Б», якщо росія обстрілюватиме порти - Кубраков про експорт зерна

Укрінформ
Україна постачатиме аграрну продукцію на закордонні ринки альтернативними шляхами у разі продовження росією обстрілів портової інфраструктури.

Про це сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков в інтерв'ю, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми перейдемо до плану «Б» (у разі продовження обстрілів портової інфраструктури-ред.), який був весь цей час. Тобто ми будемо використовувати дунайські порти, будемо використовувати залізницю і максимально завантажувати", - сказав міністр.

Читайте також: Над відкриттям «зернового коридора» працюють портовики та військові моряки

Він додав, що залізницею агропродукція експортуватиметься через Польщу, Словаччину й Угорщину.

"Тобто все, що буде доступне, ми будемо використовувати. І вантажівки, ми багато чого для цього зробили", - зазначив Кубраков.

Читайте також: Кубраков розповів, кораблі яких країн експортуватимуть зерно з України

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії була підписана угода, згідно з якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з українських портів. Підписані дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Наступного дня після підписання угоди російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Кубраков заявив, що попри обстріл Одеського порту Україна готується до запуску експорту зерна. Відновлення експорту розпочнеться з порту "Чорноморськ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-