Над відкриттям «зернового коридора» працюють портовики та військові моряки

Над відкриттям «зернового коридора» працюють портовики та військові моряки

Укрінформ
Провідні фахівці портів Одещини та військові моряки залучені до розблокування експорту українського зерна і відкриття «зернового коридора», попри обстріли з боку рф, у північно-західній частині Чорного моря.

Про це розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні до формування безпечних маршрутів суден-зерновозів з портів Одещини залучені як фахівці морських гаваней, так і фахівці Військово-морських сил ЗС України, передусім гідрографічного профілю. Вони спільними зусиллями визначають морські шляхи вивезення українського збіжжя з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», - зазначив Братчук.

За його словами, після того, як маршрути суден будуть погоджені, «каравани суден з зерном вийдуть у Чорне море. Причому кожен з караванів проводитиме так зване «судно лідирування», що рухатиметься попереду по визначеному фарватеру».

Читайте також: У Чорному морі відновили роботу три українські порти - ВМС

Братчук спрогнозував, що найближчими днями перший із таких караванів суден із зерном прямуватиме від українського узбережжя до зарубіжного порту призначення.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна роботу у портах "Одеса", "Чорноморськ" і "Південний" відновлено.

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, Мінінфраструктури технічно готове здійснювати експорт з усіх терміналів зазначених трьох морських портів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-