Кубраков розповів, кораблі яких країн експортуватимуть зерно з України

Кубраков розповів, кораблі яких країн експортуватимуть зерно з України

Укрінформ
Зерно з українських портів експортуватимуть компанії з різних країн світу, але фрахтуватимуть вони кораблі з країн Чорноморського регіону. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у інтерв'ю для Тетяни Попової.

"Тобто компанії можуть бути американські, європейські чи ще якісь, а кораблі, які заходитимуть, будуть найближчі, які є в цьому регіоні – українські, турецькі, грузинські. Які будуть доступні, ті й фрахтуватимуть", - розповів міністр.

Читайте також: У Ердогана кажуть, що «зерновими коридорами» з України можна вивезти до 25 мільйонів тонн збіжжя

Він додав, що наразі триває формування "зелених коридорів", і компанії активно шукають кораблі, які потім будуть організовані у каравани для експорту аграрної продукції з українських портів.

За словами Кубракова, першими мають розпочати експорт саме українські компанії - власники вантажів.

"Тому, що вони все ж таки великі українські трейдери. Тому, що вони вже в стані війни, так обережно скажу. Вони вже тут, вони присутні, з лютого для них ситуація не змінюється. Для них додатковий ризик не є проблемою. Тому я впевнений, що це будуть українські компанії", - зазначив очільник Мінінфраструктури.

Читайте також: Кубраков розповів, як працюватиме «зерновий коридор»

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі 22 липня за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії була підписана угода, згідно з якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з українських портів. Підписані дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Наступного дня після підписання угоди російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

Кубраков заявив, що попри обстріл Одеського порту Україна готується до запуску експорту зерна. Відновлення експорту розпочнеться із порту "Чорноморськ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-