Кубраков розповів, як працюватиме «зерновий коридор»

Кубраков розповів, як працюватиме «зерновий коридор»

Укрінформ
Розмінування Чорного моря відбудеться лише в межах коридору, необхідного для експорту агропродукції з українських портів.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Розмінування відбуватиметься виключно в тому коридорі, який нам необхідний виключно для експорту зерна. Але хочу наголосити - ми розуміємо, що цей процес непростий", - сказав він.

За словами Кубракова, всі каравани супроводжуватимуть українські рятувальні судна, які першими проходитимуть цей коридор.

Читайте також: Акваторію порту Одеси не будуть повністю розміновувати задля «зернового коридору» – ОВА

Своєю чергою заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков додав, що перед початком виконання комерційних рейсів коридором пройде технічний флот, що належить українським державним підприємствам.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписана угода, згідно з якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з українських портів.

Читайте також: Першим для вивезення зерна з України запрацює порт «Чорноморськ»

Підписані дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН – Генеральний секретар Антоніу Гутерреш, від Туреччини – міністр оборони Хулусі Акар.

Наступного дня після підписання угоди російські загарбники атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр". Дві ракети були збиті силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури.

Кубраков заявив, що попри обстріл Одеського порту Україна готується до запуску експорту зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-