«Зернова угода»: Держдеп нагадав, що росію треба примушувати виконувати обіцянки

«Зернова угода»: Держдеп нагадав, що росію треба примушувати виконувати обіцянки

Укрінформ
Повідомлення про готовність Туреччини, України, рф та ООН укласти угоду про розблокування морського експорту українського зерна є довгоочікуваною подією, однак важливо буде домогтися імплементації домовленості з російського боку.

Таку позицію висловив під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо повідомлення щодо цієї угоди та її принципів. Але зараз ми сфокусовані на тому, щоб покласти на росію відповідальність за реалізацію цієї угоди та щоб українське зерно потрапило на світові ринки», - сказав Прайс.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать працювати із союзниками й партнерами над цим.

Представник Держдепу також зауважив, що росія дуже довго використовувала постачання продовольства як зброю й не лише блокувала експорт зерна з України, а й розкрадала його та руйнувала сільськогосподарські об’єкти. І це вплинуло не тільки на країни регіону, а й далеко за його межами.

Читайте також: МЗС: На «зернових переговорах» Україна підпише документ тільки з гарантіями безпеки

Як повідомляв Укрінформ, у департаменті з комунікацій адміністрації президента Туреччини заявили, що 22 липня в Стамбулі має відбутися церемонія підписання угоди про вивезення зерна з портів України за участю представників нашої держави, Туреччини, ООН та росії.

У цьому зв’язку Володимир Зеленський висловив сподівання, що така угода буде ухвалена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-