МЗС: На «зернових переговорах» Україна підпише документ тільки з гарантіями безпеки

МЗС: На «зернових переговорах» Україна підпише документ тільки з гарантіями безпеки

Укрінформ
Українська делегація на запланованих на завтра переговорах щодо відновлення експорту зерна підтримає тільки ті рішення, які відповідатимуть нашим безпековим вимогам.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він поінформував, що 22 липня в Туреччині заплановані переговори про відновлення експорту українських зернових під егідою ООН.

"За підсумками може бути підписаний документ, який міститиме зобов‘язання сторін щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі. Українська делегація підтримає лише ті рішення, які гарантуватимуть безпеку південних регіонів України, сильні позиції ЗСУ в Чорному морі та безпечний експорт української сільськогосподарської продукції на світові ринки", - заявив речник МЗС.

Читайте також: У Стамбулі завтра можуть підписати угоду про «зернові коридори» - ЗМІ

Як повідомлялося, унаслідок російської агресії в Україні було заблоковано більше 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, у тому числі в рамках Світової продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найуразливіші країни світу, зокрема, в Африці.

ЄС організував "коридори солідарності" на кордонах з Україною для вивезення зерна автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дає змогу лише частково розв'язати проблему.

У Стамбулі відбуваються переговори щодо розблокування експорту зерна за участю представників України, Туреччини, ООН та росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-