У Стамбулі завтра можуть підписати угоду про «зернові коридори» - ЗМІ

У Стамбулі завтра можуть підписати угоду про «зернові коридори» - ЗМІ

Укрінформ
22 липня у Стамбулі має відбутися церемонія підписання угоди про вивезення зерна з портів України за участю представників нашої держави, Туреччини, ООН та росії.

Як передає Укрінформ із посиланням на TRT Haber, про це повідомив департамент з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

“Завтра о 16.30 в офісі Долмабахче відбудеться церемонія підписання угоди про відвантаження зерна, в якій візьмуть участь президент Реджеп Таїп Ердоган і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, за участю української та російської сторін", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В ОП запевняють, що Україна не йтиме на жодні послаблення безпеки для експорту зерна

Нагадаємо, 13 липня у Стамбулі відбулася зустріч військових делегацій міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН щодо питання вивезення зерна з українських портів. Було досягнуто домовленості щодо низки технічних питань.

Унаслідок російської агресії в Україні було заблоковано більш як 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, у тому числі в рамках Світової продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш уразливі країни світу, зокрема, в Африці.

Читайте також: Йтиме через три порти: в Україні назвали шляхи можливого експорту зерна

ЄС організував "коридори солідарності" на кордонах з Україною для вивезення зерна автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дає змогу лише частково розв'язати проблему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-