Зеленський очікує у п'ятницю новин із Туреччини щодо розблокування українських портів

Зеленський очікує у п'ятницю новин із Туреччини щодо розблокування українських портів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 22 липня, очікує у новин з Туреччини щодо розблокування українських портів для експорту зерна.

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Завтра очікуємо ще й новин для нашої держави з Туреччини – щодо розблокування наших портів", - зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що провів переговори з Президентом Коста-Рики – вперше в історії відносин між нашими державами. Подякував йому за підтримку України, за протидію російській пропаганді та запровадження санкцій.

"Продовжу робити все можливе, щоб в кожній частині світу знали правду про дії Росії проти України. Наша дипломатія постійно створює нові звʼязки з країнами, які довгий час не були в центрі уваги української зовнішньої політики", - наголосив Президент.

Читайте також: У Стамбулі завтра можуть підписати угоду про «зернові коридори» - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на TRT Haber, у департаменті з комунікацій адміністрації президента Туреччини заявили, що 22 липня у Стамбулі має відбутися церемонія підписання угоди про вивезення зерна з портів України за участю представників нашої держави, Туреччини, ООН та росії.

13 липня у Стамбулі відбулася зустріч військових делегацій міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН щодо питання вивезення зерна з українських портів. Було досягнуто домовленості щодо низки технічних питань.

Читайте також: «Зернові коридори» розблокують експорт з росії добрив і продовольства - МЗС Туреччини

Унаслідок російської агресії в Україні було заблоковано більш як 20 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, у тому числі в рамках Світової продовольчої програми ООН. Це поставило під загрозу голоду найбільш уразливі країни світу, зокрема, в Африці.

ЄС організував "коридори солідарності" на кордонах з Україною для вивезення зерна автомобільним та залізничним транспортом, а також внутрішніми водними шляхами, але це дає змогу лише частково розв'язати проблем.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-