Штати вітають участь Туреччини у переговорах щодо українського зерна – Білий дім

Штати вітають участь Туреччини у переговорах щодо українського зерна – Білий дім

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів підтримує пряму участь турецького керівництва в переговорах щодо розблокування доступу до українських портів у Чорному морі для експорту зерна, але водночас не має ілюзій щодо справжньої мотивації кремля.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за переговорами, які проходять за участі Туреччини, росії й України щодо експорту зерна. Ми дійсно сподіваємося на прогрес у цих переговорах, але ми чітко розуміємо, якими є амбіції росії в цьому питанні, ми чітко усвідомлюємо той факт, що в Чорному морі існує фактична блокада»,- зазначив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: Єрмак: Єдині перемовини, які відбуваються з рф, - про розблокування портів

Він зауважив, що Сполучені Штати вітають лідерство президента Ердогана в питанні вивезення зерна з України, «але ми не дивимося на це крізь рожеві окуляри в контексті того успіху, який може бути досягнутий».

У цьому зв’язку Кірбі також назвав важливим те, що Україна бере участь у цих переговорах.

«Україна абсолютно має бути частиною будь-якого рішення, яке буде прийняте»,- підкреслив представник Білого дому.

Читайте також: Кулеба про домовленості щодо розблокування портів: Ми на дуже просунутій стадії

Як повідомило в ніч проти середи турецьке інформагентство Anadolu, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок зустрівся в Ірані з кремлівським лідером путіним. При цьому Ердоган висловив переконання, що результат переговорів щодо розблокування експорту українського зерна «матиме позитивний вплив на весь світ».

Як раніше повідомляв Укрінформ, 13 липня у Стамбулі відбулася зустріч військових делегацій Міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН, на якій, зокрема, домовилися створити центр з вивезення зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-